miercuri, 6 iulie 2011

Lectia de machiaj

Mult asteptata lectie:))
Azi o sa scriu despre fardul de  pleoape,care poate avea diferite texturi si se pot obtine mai multe aspecte.

TEXTURI:

PUDRA poate fi pulbere sau compacta.Ambele variante pot fi gasite in nuante de la mat la stralucitor sau iridescent.Fardul pudra este cel mai folosit pentru ca se amesteca foarte bine si se integreaza usor in machiaj.Dintre toate produsele de machiaj , aceasta textura ofera cea mai variata gama de culori.

CREMA poate fi mata sau stralucitoare.Este extraordinara pentru o tusa de culoare pe intreaga pleoapa.Dar,atentie mare,aproape toate fardurile crema se pot aduna pe fata.Totusi,se gasesc si farduri crema care,dupa uscare,capata aspect de pudra.Acestea sunt cele mai bune.Poti , de asemenea sa amesteci fardul crema cu cel pudra pentru a obtine un aspect mai intens.

FARDUL LICHID este,de obicei,lucios,metalic si este cel mai greu de aplicat.Pentru ca nu se integreaza foarte usor in machiaj,trebuie sa ai dexteritate si este indicat sa folosesti o pensula.Fardul lichid este folosit fie drept contur,fie se aplica aproape de baza egenelor,pentru a conferi intensitate culorii.

CREIONUL este folosit la colorarea zonei din jurul ochilor,pentru ca este destul de ascutit si poate fi aplicat cu precizie.Dupa ce aplici fardul,intinde culoarea cu degetul,cu un aplicator cu varf din burete sau cu o pensula , pentru a obtine efectul dorit.

SFATURI!
Pentru o culoare mult mai intensa,incearca sa combini fardul pudra cu cel crema.Pudra aplicata peste crema impiedica amestecul,insa trebuie sa incepi mereu cu fardul crema.Desi contrazice regula crema peste crema si pudra peste pudra-da intotdeauna roade.
De asemenea , poti folosi fardul pudra drept contur pentru ochi.Trebuie doar sa-l aplici ud sau uscat cu o pensula.
Unele farduri pudra sunt mai presate si au consistenta unei pulberi,iar altele au o textura usor cremoasa.

ASPECTE:

Un aspect MAT este ideal pentru o fata naturala,care nu pare fardata si confera cel mai frumos aspect tonurilor neutre datorita tentei sale naturale.Are culoarea  ma intensa si este ideal pentru redefinirea formei ochiului.

Un aspect STRALUCITOR ofera o acoperire usoara;pielea se poate vedea sub culoare.Fardul acesta poate fi usor lucios si sclipitor.De obicei,nu se aduna pe fata,ceea ce-l face ideal pentru pielea matura.Fardul stralucitor si deschis la culoare este extraordinar pentru luminarea si evidentierea zonelor intunecate sau ascunse ale pleoapelor.Fardul inchis la culoare este ideal pentru un machiaj spectaculor insa fara a fi la fel de  brutal precun nuantele mate in tonuri inchise.

Aspectul IRIDESCENT ofera o acoperire opaca,avand sclipiri in nuante de alb sau argintiu.De cele mai multe ori,pot fi gasite in tnuri deschise,pastelate-ideale pentru tenul tanar.Fardul acesta,pe de alta parte,patrunde usor in riduri si de aceea nu este indicat pentru un ten mai matur.

SIDEFUL se afla undeva la mijloc,intre tonurile mate si cele stralucitoare.Are un aspect mai lucios decat cel mat,dar nu la fel de sclipitor ca unul stralucitor.Un aspect sidefat arata bine pe toate tipurile de ten,inclusiv pe o piele matura.


Sper ca v-a placut postarea.
Pentru intrebari,sugestii,sau orice nelamuriri nu ezitati sa lasati comment.
Va pup:*

2 comentarii:

 
Madlenn92 Blogger Template by Ipietoon Blogger Template